روش های هوشمندانه کاهش مصرف گاز!

taj
instagram
۱۴۰۲/۱۲/۱۹ شنبه
(1)
(0)

روش های هوشمندانه کاهش مصرف گاز!

روش های هوشمندانه کاهش مصرف گاز!

فرقی نمی‌کند در فصل سرما باشیم و یا گرما و اینکه در کدام شهر زندگی می‌کنیم ما همواره برای حفظ پول خودمان و همچنین حفظ منابع کشورمان می‌بایست در مصرف گاز، برق، آب صرفه جویی کنیم در این مطلب از سایت بومو محافظ پکیج در خدمتتان هستیم با روش های آسان صرفه جویی در مصرف گاز شهری، پس در این مطلب همراه ما باشید.

 

همه این موارد از دلایلی بودند که ممکن است شما را برای کاهش مصرف انرژی به تکاپو بندازد، اما ممکن است شما از محدودیت منابع گاز سوختی و نفتی، و یا آسیب های محیط زیستی خبر خاصی نداشته باشید، در این صورت تنها کافی است که کمی به فکر جیب خود باشید تا به موضوع کاهش مصرف گاز در تاسیسات علاقه پیدا کرده و به صورت اتوماتیک در این مسیر گام برداشته و حتی دست به خلاقیت هم بزنید.

 

روش های کاهش مصرف گاز

شاید فکر کنید اصلاح روش های اشتباه مصرف انرژی و کاهش مصرف گاز در تاسیسات ساختمان ها و پیدا کردن روش‌های جدید برای آن صرفا به انبوه سازان و ساختمان سازان مربوط است و استخوان بندی ساختمان و تاسیسات روی آن موثر هستند، اما باید بدانید که این اقدامات در هر مقیاس و ابعادی، قدم مثبتی در این زمینه به شمار می‌آید و این مختص به بخش یا عده‌ی خاصی نیست.

صرفه جویی در دنیای امروز یکی از معیارهای سنجیدن میزان توسعه و پیشرفت کشور ها نیز است. با یک نگاه کوتاه به سرانه مصرف در کشورهای پیشرفته اروپایی و ایالات متحده به خوبی متوجه این موضوع خواهید شد، چرا که میزان مصرف گاز آنها در مقایسه با کشوری در حال توسعه مانند ایران، زمین تا آسمان تفاوت دارد. دلیل این کم بودن و بهینه بودن مصرف انرژی در کشورهای پیشرفته نیز استفاده از بروزترین تکنولوژی ها و رعایت نکات مهم برای صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفت انرژی و منابع طبیعی است.

  • عایق‌کاری برای کاهش مصرف گاز

عایق کاری و ایزوله سازی نسبی محیط همیشه جواب می‌دهد. فرقی هم نمی‌کند که در چه فصلی از سال به سر می‌برید. فارغ از این که در برای گرم و سرد کردن منزل یا محل کار از چه سیستم‌ سرمایشی یا گرمایشی استفاده می‌کنید، در هر دو صورت باید مطمئن شوید که محیط داخل خانه ارتباطی با محیط خارج از خانه نداشته باشد، چرا که در این صورت بخشی از انرژی مصرفی شما برای گرم یا سرد کردن محیط داخل به هدر خواهد رفت.

در مساله عایق ساز دیوار ها و درزها نقش بسیار مهمی دارند، چرا که آنها به مانند شاهراه هدر رفت انرژی عمل می‌کنند. حقیقت امر این است که برخی از مصالح مصرفی در ساختمان‌ها دارای عمر مفید محدودی هستند و در اثر گذر زمان دچار استهلاک می‌شوند. به همین دلیل خانه باید به صورت مداوم تحت بازدید قرار بگیرد تا برای مثال در صورت ایجاد درز در دیوارها و یا چارچوب ها بازسازی انجام بگیرد.

علاوه بر این باید به عایق بندی لوله ها نیز توجه ویژه ای داشته باشد که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته ایم.

جالب است بدانید که سقف، درب‌ها و پنجره‌های ساختمان از جمله مناطقی در ساختمان هستند که بیشترین نشتی و درز هوا از این نواحی صورت می‌گیرد.

به همین دلیل عایق کردن آنها برای حفظ دمای مطلوب در خانه و همچنین کاهش مصرف انرژی در ساختمان یک امر بسیار مهم و کاملاً ضروری محسوب می‌شود. شما با این کار میزان کارکرد تجهیزات گرمایشی مانند پکیج و همچنین تجهیزات سرمایشی مانند کولر را نیز تا حدود بسیار زیادی کاهش می‌دهید که این امر باعث افزایش عمر مفید آنها و کاهش هزینه های سرویس آنها نیز خواهد شد. در این بین پنجره ها نقش مهمی را در اتلاف انرژی ساختمان انجام میدهند و به همین دلیل بخش بعدی مقاله ما به پنجره ها اختصاص دارد.

  • درزگیری پنجره ها برای کاهش مصرف گاز

به جرات می‌توان گفت که پنجره‌های هر خانه، با اختلاف زیاد، اولین منبع تلف شدن انرژی هستند و اولین گام برای کاهش مصرف انرژی بهینه سازی آنهاست.

در بسیاری از خانه ها از قاب‌های آلومینیومی برای پنجره‌ها استفاده می‌کنند که این کار موجب اتلاف انرژی بسیار بالایی می‌شود. در ابتدا باید بدانید که این جنس پنجره، به راحتی حرارت را از خود به بیرون انتقال می‌دهد و حرارت بیرون را نیز به داخل منتقل می‌کند، در حالی که باید دقیقاً برعکس این موضوع عمل کند تا به کاهش مصرف انرژی کمک کند.

  • استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد برای کاهش مصرف گاز

به روز بودن و حرکت با فناوری همیشه موجب راحت شدن زندگی بشر شده است. این قضیه در مورد تجهیزات گرمایشی نیز صدق می‌کند. بسیار واضح و بدیهی است که بدیهی است که وسایل قدیمی گرمایشی، مصرف انرژی بالاتری نسبت به انواع جدیدتر آنها دارند، چرا که با پیشرفت علم میزان بازدهی وسایل گازی نیز بهبود بسیار چشمگیری داشته است.

  • استفاده از وسایل هوشمند برای کاهش مصرف گاز

امروزه بشر به این نتیجه رسیده که بهتر است برخی از کارها را به دست سیستم های کامپیوتری و هوش مصنوعی بسپارد. همگام با این موضوع این روزها بسیاری از سیستم های گرمایشی نیز هوشمند شده اند.

یک نمونه خوب از این هوشمندی، سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه هستند که قابل برنامه‌ریزی برای مواقع مختلف فصل نیز می‌باشند که باعث کاهش مصرف انرژی می‌گردد.

  • تنظیم دمای آبگرمکن برای کاهش مصرف گاز

هرچند هر کسی تعریف متفاوتی از آب گرم دارد، اما دامنه گرمایی مناسب برای آب‌گرم‌ مصرفی در خانه بین ۴۵ تا ۴۸ درجه، است و تجربه نشان داده است که برای متعادل کردن دماهای بالاتر مصرف کنندگان شیر آب سرد را باز می‌کنند.

  • سرویس به موقع سیستم های گرمایشی برای کاهش مصرف انرژی

فراموش نکنید که حتی به روزترین وسایل هم نیاز به رسیدگی و سرویس دارند. فارغ از تکنولوژی به کار رفته، فیلترهای هوای دستگاه باید سر موقع عوض شوند. تعویض فیلترهای هوای کثیف و جایگزین آن با فیلترهای نو و تمیز، باعث راحت‌تر شدن گردش هوا در دستگاه شما و تنفس بهتر دستگاه برای سوزاندن گاز می‌شود. نتیجه این سرویس های به موقع، کاهش چشمگیر مصرف انرژی در تاسیسات می‌شود. با این کار عمر مفید دستگاه شما نیز بالاتر خواهد رفت.

  • استفاده از گرمای خورشید برای کاهش مصرف گاز

جالب است بدانید که خورشید می‌تواند در فصول سرد سال به میزان خیلی زیادی گرما را برای محلی که در معرض آن قرار دارد، تأمین کند. خورشید خالص ترین منبع طبیعی انرژی و یکی از جالب ترین روش ها برای گرم کردن منزل برای زمستان است. به منظور استفاده از گرمای خورشید حتماً هنگامی که آفتاب در دسترس است، پرده ها را ببندید و با رفتن آفتاب دوباره آنها را بکشید.

  • تنظیم شومینه برای کاهش مصرف گاز

در برخی از مکان ها، منبع گرما در خانه شومینه است. بسیاری شومینه را وسیله ای برای اتلاف انرژی می‌دانند، اما این مورد دلیلی بر این نیست که بدون آگاهی از آن استفاده کرد. همیشه باید این مورد را در نظر داشته باشید که می‌توان از پر مصرف ترین وسایل هم استفاده بهینه را داشت.

  • استفاده از محلول بومو

محلول بومو که در حقیقت محافظ پکیج و رادیاتور محسوب می‌گردد می‌تواند با افزایش راندمان و طول عمر قطعات و همچنین جلوگیری از آسیب رسیدن به قطعات تا حد بسیار زیادی در مصرف گاز صرفه جویی کند.

بومو محلول محافظ پکیج

در مورد شومینه باید توجه داشت که این وسیله دقیقاً همانند در و پنجره یک مسیر را برای خروج گرما از منزل ایجاد می‌کند که ایزوله بودن محیط درون خانه را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد. به همین دلیل باید هنگامی که از شومینه استفاده نمی‌کنید حتماً دمپر آن را ببندید و محل باز آن را برای جلوگیری از ورود و خروج هوا بپوشانید.

instagram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
bomoprotector.com