در خانه تکانی مراقب عوارض شوینده ها باشید؟!

taj
instagram
۱۴۰۲/۱۰/۲۲ جمعه
(1)
(0)

در خانه تکانی مراقب عوارض شوینده ها باشید؟!

در خانه تکانی مراقب عوارض شوینده ها باشید؟!

تا چشم بر هم بگذارید امسال نیز تمام شده و سال نو شروع می‌شود .برای نظافت خانه و همچنین خرید لباس و لوازم نو شمارش معکوس آغاز شده است. برخی از افراد ترجیح می‌دهند تا برای این که زمان بیشتری نسبت به خرید و چیدمان سفره عید داشته باشند خیلی سریعتر شروع به خانه تکانی کنند و تند تند به خانه‌تکانی کردن و همه جا را برق انداختن مشغول می‌شوند، می‌سایند و می‌شویند و تمام تلاش خود را برای از بین بردن آلودگی ها می‌کنند! ما در این مطلب از سایت بومو محافظ پکیج در خدمتتان هستیم.

سفید کننده ها ،مواد پاک کننده و شوینده ها دارای خاصیت سوزانندگی و خطرناکی هستند و ممکن است تماس با آنها مشکلات و عوارض جدی را برایمان ایجاد کنند. البته مدت زمان تماس با آنها عامل بسیار مهمی برای تعیین آسیب ها است و هر چه مدت تماس با این مواد طولانی‌تر باشد عوارض بیشتری بر سلامتی ایجاد خواهند کرد.

بیشتر خانم های باسلیقه نسبت به آسیب های مواد شوینده و همچنین مسمومیت‌های ناشی از آنها دقت نمی‌کنند که این امر باعث می‌شود سوختگی و آسیب ناشی از مواد شوینده در‌ آنها قسمت های زیادی از ارگانهای داخلی بدنشان از جمله گوارش و تنفس را بیمار کند.

اغلب برخی از افراد هم هستند که هنگام استفاده از این مواد شوینده از دستکش استفاده نکرده و حواسشان به پاشیدن قطرات به چشمانشان نیستند .اگر شما جزو کسانی هستید که نکات ایمنی را جدی نمی‌گیرید باید بدانید که گاهی با سهل انگاری اتفاقات اجتناب ناپذیر می‌افتد ،پس لازم است تا نکات ایمنی را بدانیم.

 

کدام مواد شوینده آسیب زا هستند؟

سفید کننده ها، مواد پاک کننده و شوینده ها و کلیه مواد تمیز کننده دارای خاصیت سوزانندگی و اسیدیته می‌باشند و ممکن است تماس با آنها مشکلات و عوارض جدی را ایجاد کنند البته مدت زمان تماس با آنها عامل بسیار مهمی است و هر چه مدت تماس با این مواد طولانی‌تر باشد عوارض بیشتری بر سلامتی و اعضای بدن ایجاد می‌کند .اگر از مواد شوینده که به طور مستمر از آنها استفاده می‌کنیم بطور نادرست و بدون دستکش استفاده نماییم می‌تواند آسیب‌هایی مانند حساسیت را ایجاد کنند.

استفاده طولانی مدت با این شوینده‌ها بدون دستکش علائمی مانند خارش، قرمزی و یا حتی سوختگی را روی دست ها ایجاد می‌کنند ،پس نباید فراموش کنید که موادی که برای نظافت خانه از آنها استفاده می‌کنید نسبت به ترکیبات شیمیایی که حاوی آن هستند دارای خاصیت سوزانندگی با شدت های متفاوتی می‌باشند.شوینده های روزانه ی شامل چند منظوره ها ،مایع های ظرفشویی و پودر ها هستند که دارای سوزانندگی بسیار کمی می‌باشند اما ترکیبات سفید کننده مانند وایتکس ها آسیب بیشتری را به پوست می‌رساند در بین تمام اینها جوهرنمک جزو گروه های بسیار خطرناک قرار می‌گیرد.

 

مواد شوینده چه عوارضی را ایجاد میکند؟

مواد شوینده در اثر پاشیده شدن به چشم و یا در اثر تماس مخاطی با دست یا پوست با توجه به محل ارتباط و میزان آن عوارض مختلفی را دارند .اگر این مواد بلعیده شوند به دستگاه گوارش آسیب جدی می‌زند .استنشاق بخارات متصاعد شده از آنها در فضایی که دارای تهویه مناسبی نیست و یا فضاهای بسته می‌تواند در مجرای تنفسی باعث التهاب و سوختگی که گاه جبران ناپذیر است شود .البته دوباره تأکید می‌کنیم که از ضایعات با توجه به مدت تماس و همچنین نوع ماده مصرفی دارای درجات شدید و خفیف است.

 

توصیه برای خانه تکانی و نظافت با آسیب کمتر چیست؟
مهمترین نکته پیشگیری است. باید بدانیم که همیشه درمان سخت تر از پیشگیری است. به طور کلی باید قبل از استفاده از هر نوع ماده شوینده حتماً دستکش داشته باشید و باید سعی کنید به طور معمول کارهای خانه تکانی را در مدت زمان طولانی انجام دهید و روزانه زمان را به کمتر از ۳۰ دقیقه کاهش دهید .سعی کنید هنگام استفاده از مواد شوینده در فضای بسته نباشید و اگر می‌خواهید سرویس‌های بهداشتی را با این مواد تمیز کنید حتما در و پنجره ها را باز بگذارید سعی کنید وسواس خود را کنترل کنید و تا می‌توانید مدت کار با این مواد را کم نماید .علاوه بر این همیشه هنگام استفاده از مواد شوینده برای جلوگیری از استنشاق گازهای سمی از ماسک استفاده نمایید.

 

آیا استنشاق گاز ممکن است خطر مرگ را به دنبال خواهد داشته باشد؟
استنشاق گاز ها ممکن است گاهی اوقات منجر به مرگ شود. یکی از نکات مهمی که باید آن را رعایت کنیم این است که به هیچ عنوان مواد شوینده را با یکدیگر ترکیب نکنید .گاهی افراد وقتی می‌بینند لکه ها برطرف نشده اند ۲ ماده پاک کننده و سفید کننده را با هم دیگر مخلوط می‌کنند که کار اشتباهی است. شاید از نظر شما ترکیبی که انجام میدهید بسیار ساده باشد اما فعل و انفعالات اسیدی که ایجاد می‌شود به شکل سوزاننده است و می‌تواند آسیب های جدی که حتی مرگ را هم شامل می‌شود به دنبال خود داشته باشد، پس نباید هیچ وقت برای برطرف کردن لکه ها از ترکیب دو ماده استفاده نمایید.

 

کودکان را چگونه از آسیب مواد شوینده محافظت کنیم؟
یکی از مشکلاتی که در خانواده ها وجود دارد احتمال خوردن مواد شوینده توسط کودکان است .یک توصیه جدی برای والدین این است که هرگز مواد شوینده را در دسترس کودکان نگذارند زیرا کودکان بسیار کنجکاو بوده و دوست دارند تجربه های زیادی را کسب کنند به همین علت ممکن است به همه جا از جمله مواد شوینده نیز سرک بکشند .همیشه مواد شوینده را در کابینت های مکان هایی که دست کودک با آنها نمی‌رسد قرار بدهید .یک نکته مهم دیگر این است که هرگز مواد شوینده را به ظروف شربتهای خالی و یا نوشابه ها منتقل نکنید زیرا ممکن است یکی از اعضای خانواده این مواد شوینده را به عنوان نوشیدنی به یکباره سر بکشد و دچار سوختگی شدید شود.

 

اگر این مواد را استنشاق کردیم چه کار کنیم؟
زمانی که بخارات این مواد وارد ریه شما شدند اولین کار این است که از محیط آلوده به این بخارات به سرعت خارج شده و در معرض هوای آزاد قرار بگیرید. در چنین شرایطی اگر در منزل کپسول های اکسیژن دارید حتما از آنها نیز استفاده کنید در این موارد حتما باید در مراکز درمانی عکسبرداری از ریه انجام پذیرد زیرا هر سوختگی که التهاب ایجاد می‌کند باید حتما به معاینه ریه برود تا از لحاظ علائم اولیه مورد بررسی قرار گیرد. مسمومیت هایی با علائم سنگینی قفسه سینه یا احساس سوختگی سینه و همچنین علائم تنگی نفس همراه هستند باید سریعا و بدون فوت وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

 

اگر مواد شوینده بلعیده شدند تکلیف چیست؟
مسمومیت های خوراکی که توسط مواد شوینده و سوزاننده ایجاد می‌شود فرد نباید به هیچ عنوان استفراغ کند، این مواد هنگام پایین رفتن بد را میسوزاند و با استفراغ و بالا آمدن دوباره این کار تکرار می‌شود که باعث می‌شود آسیب دیدگی بیشتر و بیشتر میگردد .در این شرایط باید تلاش کنید تا در حجم کم و دفعات زیاد آب بنوشید تا مایع رقیق شود و اثر آن کمتر گردد سپس سریع بعد از این اقدام به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دهید تا اقدامات تخصص درمانی صورت بگیرد.

فرد در بیمارستان توسط متخصصان معاینه می‌گردد و در صورتی که علائم شدید گوارشی وجود نداشته باشد می‌توان از داروهای ضد استفراغ و درعین‌حال ترکیبات محافظت کننده برای دستگاه گوارش استفاده کرد. نشانه هایی مانند خونریزی در قسمتهای فوقانی دستگاه گوارش ،درد شکمی یا علائم سوختگی میتواند نیازمند اقدامات تشخیصی پیشرفته تر مانند آندوسکوپی و مشابه آن است و باید داروهای متناسب این عارضه تجویز شود.

instagram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
bomoprotector.com